Tietoa meistä

Tervetuloa Fi*Sweet Tail`s Maine Coon kissalaan sivuille !

Kasvatamme maine coon -kissoja testatuista ja kauniista rodun edustajista.

Sweet tail`s maine coon -kissat kasvatetaan kotioloissa, ihmisten joukossa normaalia elämää viettäen. Sweet Tail`s kissalan kissat ovat kaikki ensisijaisesti rakastettuja lemmikkejä. Kissat eivät asu suljetuissa tiloissa saati häkeissä. Sweet Tail`s kissalanimi hyväksyttiin vuonna 2015 Fifessä , kissaliiton kasvattajakurssin suoritimme 2014, joten meillä on nykyaikaista koulutus pohjaa.

Kissat ovat meille nelijalkaisia perheenjäseniä ja liikkuvat vapaasti kodissamme. Tietysti aika ajoin hormonien hyrrätessä joutuvat tytöt ja pojat olemaan erillään toisistaan. Emolle pienokaisineen on aina oma huone ja kun pennut ovat valmiita isompiin tiloihin tulevat ne kohtaamaan kotimme muut asukit.


Kasvatamme maine cooneja testatuista, hyväluonteisista ja kauniista rodun edustajista. Kaikki kissamme ovat vähintään FELV-, FIV-, (leukoosi/immuunikato), HCM-DNA-geeni- (perinnöllinen sydänsairaus) sekä veriryhmätestattuja. Testaamme myös SMA:n (spinaalinen lihassurkastuma, geenitestillä) ja PKD:n (munuaisultra) sekä teemme HCM-ultrauksen. Valkoisilta kissoilta ja pennuilta otamme BAER-kuulotestin.
Kaikki kissamme rokotetaan ja madotetaan säännöllisesti, sekä otamme säännöllisesti kissalasta sieninäytteen (Microsporum canis). Viimeisin sieninäyte otettu 6.11.2018 / negatiivinen.

Kuulumme Suomen Rotukissayhdistykseen (Surok), joka on Suomen Kissaliiton ja samalla FIFe:n alainen yhdistys.

 

Olemme saaneet yhteydenottoa toiselta kasvattajalta kotisivumme alareunassa olevan tekstin johdosta. Tämä henkilö on ylläpitäjää facebookissa yhdellä Cooni sivustolla, ja on kuulemma saanut paljon yhteydenottoja koskien meidän kotisivustolla esiintyvää tekstiä: "Quality Coons from Finland" . Kyseliät on hänen mukaan ollut tietämättömiä mitä se teksti tarkoittaa. Meiltä suoraan tätä ei ole kysytty mutta lupasimme kertoa avoimesti kotisivulamme, niin kuin kerromme muutkin asiat avoimesti, mitä tämä teksti tarkoittaa.

 

Elikkä virke "Quality Coons from Finland" tarkoittaa että kasvatamme laadukkaita Maine Coon kissoja. Laadukkaita tässä yhteydessä tarkoittaa terveitä ja hyväluontoisia kissoja joita ruokimme laadukkailla ruuilla jotka on sosiaalisia ja ihmisläheisiä. Jalostuskissat käytämme eläinlääkärin tarkastuksessa säännöllisesti ja rokotamme ja madoitamme kissat suositusten mukaan. Olemme lähestulkoon niin sanottu "suljettu kissala" (Suljettu kissala on kissala, josta ei käydä näyttelyissä tai jossa ei vieraile kissoja. Siellä tartuntariski on pienin.) .

Lähde: https://www.kissaliitto.fi/terveys/tarttuvat-taudit

Testaamme jalostuskissat laajasti sairauksien varalta: HCM1, HCM3, GSD4, PKD, PK-Def., rdAc-PRA, SMA, geneettinen veriryhmä, Sydän ultraus, Fiv, FeLV.

 

-HCM1 = hypertrofinen kardiomyopatia (HCM sydänlihaksen paksuuntumista)

-HCM3 = hypertrofinen kardiomyopatia (HCM sydänlihaksen paksuuntumista)

-GSD4 = Glykogeenin kertymissairaus (sokeriaineenvaihdunta)

-PKD = Polykystinen munuaissairaus

-PK-Def = Pyruvaattikinaasin puutos (punasolujen energia-aineenvaihdunta)(Anemia)

-rdAc-PRA = Verkkokalvon rappeuma

-SMA = Perinnöllinen spinaalinen lihasatrofia

-Geneettinen veriryhmä

-Sydän ultraus = Sydänpesialisti Andrea Gladuli (DVM, MS (s.a. Cardiology)

-FeLV = Leukemiavirus (aiheuttaa kasvaimia, heikentää immuunijärjestelmää

-FIV = Retrovirus (aiheuttaa kissoilla immuunikadon)